31 Ağustos 2014 Pazar

Kitaplığımdaki En İyi 10 Kitap Kapağı


Herkese merhabalar! Çok sevdiğim arkadaşım Dilber yani Febris'in Günlüğü beni mimlemiş. Ona buradan çok teşekkür ediyorum ve onu kocaman öpüyorum. :* Çok zor bir mim oldu. Aslında tek bir soru var. Kitaplığındaki en iyi 10 kapak hangileridir? Ama kitaplar konu olunca her şey zor oluyor öyle değil mi? Zorlana zorlana bir liste çıkardım. Hadi inceleyelim bakalım benim ilk 10'um neymiş? *.*

1.  5.Dalga:  Kitabın kapağını görür görmez aşık olmuştum. Bana "Beni aaaalll" diye bakıyor resmen. :D O yüzden ilk tercihim 5. Dalga. :)


2. Gül ve Avcı: Şunun güzelliğine bakar mısınız yahu? Resmen "Bana dokuun" diye bağırıyor. Renk tonları da yazı tipi de ayrı bir hoş. Gül ve Avcı yazısının da kabartmalı olması ayrı bir hoşluk katmış kitaba.


3. Tatlı Bela: Enlerimden bir kitap. Kitabın içeriği kadar kapağı da çok hoşuma gidiyor. Renk tonları çok hoşuma giden kitaplardan. Ayrıca yazı tipine bakın yahu! Bela'daki asalete bakın. Çok güzel değil mi? 


4. Baharı Beklerken: Julie'nin en sevdiğim kapaklarından. Siyah-kırmızı uyumunu çok severim ve bu kitapta çok güzel durmuş. Siyahın asaleti, kırmızının çarpıcılığı, gülün duruşu... Beni benden alanlardan. ;)



5. Boğulan Kız: Bu kitap da ilk gördüğümde gözüm kalanlardan. Mavi tonları beni kendine çekmişti. Kaç gün bu kitabı alacağım diye evde gezdiğimi hatırlarım. :D  Kapağı çok çok güzel ama içeriği için aynısını söyleyemeyeceğim. :/ Bitirememiştim.


6. Cehennem: Yine siyahlı kırmızılı bir kapak. Öyle hoş durmuş ki kitapta. Kitabı karşıma alıp izleyesim geliyor. :D Neden mi 6. sırada? O sağ alttaki yazı çok batıyor göze, onu daha küçük daha göze çarpmayacak renkte yazmalılarmış bence.


7. Umutsuz: Kitabın kapağı hoş. Aslında fotoğraftan benim gördüğüm gibi göremiyorsunuz. Ama kitabı elinize alıp baktığınızda kızın çok ayrıntılı, çok hoş durduğunu görüyorsunuz. Hatta eyelinerı çok düzgün duruyor. :D 


8. Aşka İkinci Şans: Kitabın renkleri ve konsepti çok hoşuma gidiyor. Özellikle kabartmalarına bayılıyorum. Elleyip duruyorum. Sapık mıyım neyim? :D


9. Dünyanın Gölgesi: Evrenin Ötesi serisinin son kitabıdır kendileri. İlk bu kitabını görmüştüm ve renk tonları çok hoşuma kaçmıştı. :D Mavinin o tonunun siyahta parlaması çok güzel duruyor.


10. Obsidiyen: Ah, Deamon! Kapaktaki Pepe Toth ve yeşil gözlerden dolayı sevdiğim bir kitaptır kendisi. Ayrıca sol alt köşedeki söz de çook hoşuma gitmişti ilk gördüğümde. İnsanı can alıcı noktasından vuruyor. :D


Eveet işte benim ilk 10 kapağım böyle. Ya senin Melis Kitaplar Diyarında? Ya sizinki? Senin de blogun varsa "Aman efendim ben de yapmak istiyorum, yok beni mimleyen olmamış" deme sakın! Benim tarafımdan mimlenmiş sayılırsın ona göre! ;) 

                                                                          

6 yorum:

  1. Mimi çok eğlenceli cevaplamışsın :DD Bir de bir şey sorucaktım. Julie Garwood-Baharı Beklerken kitabı serisiyle bağlantılı mı?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. :3 Elimden geldiğince eğlenceli yapmaya ve kendimi yansıtmaya çalışıyorum. ;) Evet. Serinin 3. kitabıdır kendileri. Her ne kadar ben okuduktan sonra öğrensem de. (Buraya sinir olmuş yüz ifadesi süper gider. ) :D Seri sıralaması: Güllere Sor-Güller ve Gelinler-Baharı Beklerken. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^_^ Kusura bakma yanıtını daha yeni gördüm :/ :DDDD

      Sil
    2. Rica ederim. ;) Önemli değil. ;) :D

      Sil
  3. 5. Dalga,Cehennem,Umutsuz ve Dünyanın Gölgesi benim de favorilerimden,diğer seçimlerin de harikaa.Bloguma beklerim ^^ nazlikitaplik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim! :3 Çok tatlı bir blogun var! Hayırlı olsun ;)

    YanıtlaSil