12 Eylül 2014 Cuma

Kitap Yorumu #3 | Ayaklı Bela ( Beautiful #2 ) - Jamie McGuire



AŞIKSAN BAŞIN BELADA!


Abby Abernathy; geçmişini unutmak için kalkıp uzak bir şehre okumaya gelen, temkinli, kendi hâlinde bir kız. Travis Maddox; hayatını dövüşerek kazanan ve aşka inanmadığı için tek gecelik ilişkilerle avunan bir erkek. Aşk ve bela birbirine hiç bu kadar yakışmadı...
Travis annesinden hayatla ilgili iki şey öğrendi: Aşkı bul. Ve onun için ölümüne mücadele et.
Bu hikâyeyi biliyorum demeden önce bir kez daha düşünün. Her aşk hikâyesinde iki taraf vardır: Esas oğlan ve esas kız. Tatlı Bela'da esas kızı dinledik; peki ya, esas oğlan?
Bir erkeğin aşkı için verdiği mücadeleyi kendi ağzından tüm içtenliğiyle dinlemeye hazır olun...
Sayfa Sayısı: 472
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı
Goodreads Puanı: 4.26

Kitabı bitirdiğimdeki duygularımı ifade edemem. Bir an bağırmak istedim, bir saniye sonra ağlamak. Hemen sonra gülmek istedim. Ama hiçbirini yapamadım. Hiçbir tepki veremedim. Ağzımı açmamla kapamam bir oldu. Sanki beynim kelime üretmeyi durdurdu. Sadece boş boş bakabildim...

İşte tam olarak bunları hissettim. Kitabı bitirdiğime mi yansam ağzımın açık kalmasına mı bilemedim. :D

Gülümsemesini bastırıp, "Neden kendi kararını vermesine izin vermiyorsun?"

"Çünkü onu, tam da bu kararı onun yerine almayı isteyecek kadar umursuyorum."

İlk kitabı çok sevmiştim. Abby'nin korkularına rağmen, Travis'in öküzlüklerine rağmen mükemmel bir kitaptı. Ama ikinci kitap ayrı bir şey oldu benim için.

"Daha önce söylediğimde ciddiydim.Gitmen lazım Güvercin. Tanrı biliyor ben senden uzak kalamıyorum"

"Bir kitap erkeğin ağzından anlatılsa nasıl olur acaba?" der dururdum. Bu sorunun cevabını çok merak ederdim. Gerçek anlamda çok güzel oluyormuş. Harika ötesi oluyormuş!



“Ben pek sık korkmam,” dedi. “İlk sabahımızda kalkıp seni bulamayınca korkmuştum. Vegas’tan sonra beni bıraktığında korkmuştum. Babama Trent’in o binada öldüğünü söylemek zorunda kalacağımı düşündüğüm zaman korkmuştum. Ama seni bodrumda alevlerin arasında gördüğümde… dehşete düştüm. Kapıya ulaştım, çıkış yarım metre ötemdeydi ve çıkamadım.”



İlk kitabı okumayanlar için bir konuya deyineyim. Hikaye genel olarak Abby'nin korkularından ve Travis'in mücadelesinden oluşuyor diyebilirim. Abby birine güvenmeye, kendini bırakmaya korkuyor. Geçmişinin izlerini silmek için evinden uzaklara gidiyor. Ama geçmişi sanki dövmeli bir pakette ona geri sunuluyor. Başlarda arkadaş kalıyorlar ama dövmeli ve kaslı Travis'imiz onun güvenini kazanıyor. :3 (Daha fazla içeriğini yazamayacağım yoksa bütün hikayeyi yazarım! :D )

" Kurtulup kurtulamayacağımızı bile bilmiyordum. Sadece senin yanında olmak istiyordum, bu ne anlama geliyorsa. Korktuğum tek şey sensiz bir hayat Güvercin.”

Şimdi kitabın bazı eksikliklerine değinmek istiyorum. Mesela duygu yönünden bazı yerlerde eksiklik vardı (Buna rağmen 5 puanı hakediyor). Şöyle ki bir anda Travis bütün benliğiyle hikayeyi anlatırken bir anda çok yüzeysel anlatıyor. Ya ben odaklanamadım tam kitaba ya da Jamie arada bir dengeyi kaçırmış. :D Ama yine de dediğim gibi bazı sahnelerde Travis o kadar içten konuşuyor ki ağlayasınız geliyor. Ama öyle bir an geliyor ki "Bu aynı Travis mi yahu?" diyorsunuz.

"Kahrolası köpeği almana izin veriyorum,.."

Sırıttım. İşte! Zafer!
"...eğer Abby'e karşı duyguların varsa."
Suratımı astım. Kahrolsun! Yenildim! "Yapma be hocam!"

Genel olarak ise kitaba ba-yıl-dım! Abby'nin ağzından anlatılırken Travis'e öküz dediğim anlarda bile Travis'in içinden neler geçtiğini okudum ve sanırım (kesinlikle!) Travis'in tarafındayım. Fazla naz aşık usandırır güzeliiimmm! Travis sana iyi dayanmış. :P İlk kitapta Abby'i haklı bulurken ikinci kitapta biraz laf söyledim diyebiliriz. :D Birazcık canım çok değil. :P

"Bir özre ihtiyacın yok Güvercin. İhtiyacın olan tek şey istemek."

Kısacası kitap öyle bir içine çekiyor ki insanı büyüleniyorsunuz. Bir erkeğin çektiği acıları anlıyorsunuz. Biz hep esas kızın ağzından dinledik hikayeyi. Ama demek ki asıl oğlan da çok duygusal olabiliyormuş. ;)

Not 1 : Yakında "Aşka Var Mısın?" yorumu da gelecek takipte kalın. ;)
Not 2 : Kitapta ilk kitaba göre ek sahneler vardır. Bilginiz olsun! ;)

Puanım;







4 yorum:

  1. Yorumundan sonra merak ettim kitabı ama o eksiklikler olumsuz yönde etkiledi beni biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence etkilemesin. Evet, dediğimin arkasındayım vardı eksiklik. Ama bir an sonra öyle bir konuşuyor ki unutup gidiyorsun. İlk kitabı okuyup beğendiysen bunu daha da çok beğeneceksin! ;)

      Sil
    2. Serinin ilk kitabını da okumadım. Sık sık rastladığım bir seri ama nedense okumak istediklerim arasında olmadı şimdiye kadar. Bundan sonra alacaklar listemde olacak :)

      Sil
    3. Bence olmalı. ;) En'lerimden bir seri ve sonuncuyu okumak için sabırsızlanıyorum! ;)

      Sil